По пауза од две години поради пандемијата, со особена чест и задоволство сакаме да Ве информираме дека 10тото јубилејно издание на ШИРОК СОКАК ВО БЕЛО – Бела ноќ Битола ќе се одржи на 26 и 27 август (петок и сабота).
Ќе имаме комерцијална програма за сечиј вкус. Првата вечер, на 26 ти август (петок) ќе настапат милениците на Битолската публика – БИТОЛСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР, заедно со Ламбе Алабаковски, Наде Талевска, Нико Ѓeоргиевски, Ирена Димовска, Виктор Апостоловски, Дј Љубиша, а ќе има и едно изненадување на вечерта.
Втората вечер на 27- ти август во сабота свој настап ќе има мега популарниот (светско а наше) КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ. Претходно атмосферата ќе ја загреваат Дј Љубиша и Дј Ацика.
Оваа година плоштадот Гоце Делчев ќе биде претесен за посетителите. Да го направиме настанот најдобар и најмасовен досега.