Ова е нешто што јас го нарекувам “Битолска пица”. Првпат ја направив вчера, откако го прочитав рецептот во една од моите омилени групи за готвење на FB. Ги променив состојките малку за да се добие повеќе вкyсот на македонска храна :). Бев воодушевена од резултатот и изненадена од брзината на припрема. За полесно сечење на состојките користете сецко.



Состојки:

За тестото:

  • 240 г брашно
  • 120 г растопен путер или масло
  • 4 лажици вода
  • половина лажиче сол

За фил:

  • 200 г сецкана шунка
  • 200 г кашкавал за пица
  • 3-4 јајца
  • 1 павлака (200 мл)
  • 3-4 маслинки
  • 1 парче сецкан праз (по желба)
  • 1 црвена пиперка
  • 1 зелена пиперка
  • оригано

Начин на подготовка на следниот линк http://macedoniacuisine.blogspot.mk/2016/12/blog-post.html?m=1

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here