БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолскиот уметник Михајло Димитриевски попознат меѓу нас како Тхе Мичо ја нацрта и битолската Саат кула како дел од Валерија, светската игра со карти. “Clock tower of Bitola” како што тој има наведено на самата карта е препознатлив симбол на нашиот град и јавно му изразуваме голема благодарност за неговата промоција на нашиот град во светски размери.

Инаку Валериа (Valeria) е светска игра со карти, во која 2 до 4 играчи се натпреваруваат кој ќе го направи најдоброто кралство. 

Играчите започнуваат со две карти, еден селанец и еден витез, а понатаму со помош на коцки ги активираат своите карти, регрутираат нови карактери и се бори за победата. Дел од картите/единиците обезбедуваат ресурси, а дел, пример паладинот, се војска. На крајот на играта играчите го отвораат скриениот владетел 

(еден од нив е и Duke Mico – The Мonster Slayer) со помош на кој овозможуваат различни бонуси при броењето на поените кои решаваат кој на крајот ќе биде „Владетел на Валерија!“
Мичо тхенкс

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here