БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

БАЛКАНСКИ ВОЈНИ

Ослободувањето на Битола (Монастир) го имаме на познатите светски чоколади Феликс Потин. „ Од Скопје Турците биле принудени да се повлечат во Монастир каде и капитулираа на 19 ноември 1912 година. 40 000 војници биле заробени од Србите.“… пишува на нивната амбалажа.

ФЕЛИКС ПОТИН ЧОКОЛАДИ ФОТОГРАФИИ НА ПРОСЛАВИ во кутии од 500 гр., марки за колекции во пакувања од 250 гр.

ПРВА СВЕТСКА ВОЈНА

Овие чоколадни сликчиња, вкупно осум, ги користела француската армија за да ги запознае своите војници со Југославија. На една од сликите е картата од Југославија, каде што е обележан и нашиот град Битола.

Овие чоколадни сликчиња се користени за време на Првата светска војна.

Извор Битола стари фотографии

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here