БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Звучи нестварно времепловот на генерации да го сруши рекордот на посета во ракометна Битола во последната една деценија. Зарем требаше група на пријатели да организираат средба на теренот, за градот да се врати на својата прва спортска љубов? Преку 5.000 луѓе го следеа дуелот на ветераните во кој резултатот беше во втор план. Овации за ракометарите кои го задолжија битолскиот и македонскиот ракомет и прв чекор кон традиционално дружење. Битола ја испрати својата порака – ракометот се врати во својот основен дом.


Текст и фото Гол.мк

Голема благодарност до незаменливиот битолчанец Зоран Мишевски со чие одобрение ги објавуваме овие содржини.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here