Првата трка на келнери во Битола одржана на 27.08.1999 година. Првото место го освои келнерот Драган од „Белведере” , второ место за келнерот Тони Николовски од „Молика” а трето место освои келнер од „Отешево”.

Голема благодарност до Владимир Прчков и Тони Николовски за отстапените фотографии и информации.

Битола стари фотографии