Сабота 18.03.2017 г. 12.00 часот… Широк Сокак денес како река од луѓе….Шо би рекле ние битолчани “динга”-значење “полно, преполно”. Како што ги изброивме на Широк Сокак моментално има точно 271 маса (+- 5)  по отприлика 4 столчиња 1100 кафеџии. Маса слободна немаше, зафатени беа дури и тие со терасите, балкунчињата и внатрешните дворови.

 Битолчани знаат да уживаат во животот… Нека е само за убо!…

Портал 2 кафе

Конект кафе

Аеро кафе

Јагода

Пајтон

Пиано, Симбол, Игучи

Шеталиште, на бутки