Понеделник времето ќе биде променливо облачно и невообичаено топло за овој период од годината со сончеви периоди, до 21 степен. 

Во вторник и во среда под влијание на многу влажна но и нестабилна воздушна маса од југ над целата територија на Битола и Македонија ќе има дожд. Затоа битолчани навремено спремајте ги чадорите.

Извор weather.com и meteomax.mk