Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. На следната фотографија се една група од битолчанки кои ги чекаат нивните сопрузи да излезат од озогласениот затвор Каракол за време на Првата Светска Војна. Локација сегашна турска бања во нас.Баир (право) и сегашно ОУ Ѓорги Сугарев (десно)…