Бабам Битола, Битола стари фотографии,Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и старите фотографии од Битола во минатото.
На следната слика Ви преставуваме повторно битолчанка дотерана според најновата светска мода фотографирана околу 30-тите години од минатиот век покрај споменикот кој се наоѓа во близина на местото каде што бил убиен рускиот конзул Александар Аркадијевич Ростковски далечната 1903-тата година, познат меѓу битолчани како Руски Крст.