Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и фотографиите од понеделничката доза од Битола во минатото. На следната фотографија е првата битолска Агенција за прекуокеански патувања и посредување за работа во Америка, Бела Звезда (White Star) сопственост на Кирнаку и Хаџи-Коста. Агенцијата се наоѓала на самиот Широк Сокак, веднаш од левата страна до Католичката црква. Интересно е да се раскаже дека тука се продавале и карти за патувањето со легендарниот брод Титаник.