БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ на почетокот од секоја недела се дружиме заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. На следната фотографија е преставена зградата на Битолската Митрополија изградена 1901 г. во периодот на постоењето на Бугарската егзархија, во која денес се наоѓа епископското, митрополитско седиште на Преспанско-пелагониската православна епархија.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here