Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите, Тера ТВ и Битола во минатото. Заедно со вас овај понеделник Ви преставуваме фотографии од Битола во минатото и заедно сите дискутираме за нив. На следната слика е некогашното Француско училиште или Училиштето на француските калуѓерки (старо медицинско) како што го паметат битолчани. Се наоѓаше на ул.Елпида Караманди каде сега е изградена стамбена зграда и истото не постои повеќе…