БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и нова доза од Битола во минатото.

На следната фотографија се производите на големиот стопанственик од Битoла, Петар Герас, прочуен мајстор на кандиторски производи (бонбони, чоколади, локум, алва, бисквити), кој со своите производи во месец јули 1933 год учествувал на меѓународна изложба во Лондон, каде добил Златен медал и бил одликуван со диплома и голем крст.
Инфо “Калеидоскоп” на Александар Стерјовски.
Фото Манаки, извор од монографија “Манаки” на Роберт Јанкуловски

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here