Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно секој понеделник со вас и Битола во минатото. И покрај големата цена и недостапноста на скијачката опрема, битолчани самоиницијативно и со голема љубов започнаа на негување на оваа традиција која трае и ден денес.

На следната фотографија се легендите на битолското скијање Спирко, Спасе Симјано, Ташко Тамбата фотографирани на Баба планина. Фотографија на Пецо Бојаџија.

Извор ПСК Пелистер

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here