БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас една година преставувајќи ги секој понеделник старите фотографии од Битола и битолчани во минатото. Битолчани од секогаш биле големи вњубеници на зимските спортови. Покрај големата машка популација во овај спорт значајно учество имаа и битолчанките кои постигнале врвни резултати и достигнувања. На следната фотографија се Гентова,Стојанова  и Настева кои во далечната 1971 г. беа прваци на Македонија во скијање.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here