БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и дневната доза од Битола во минатото. На следната фотографија се двајца планинари кои со рака покажуваат кон Баба планина и врвот Пелистер. Пелистер го доби своето име од грчкиот збор “peristeri” што значи гулаб, заради белосивиот камењар, кој кога го гледате од далечина заликува на гулаб.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here