Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ, секој понеделник на почетокот од секоја недела, започнуваме заедно со сите вас и фотографии од Битола во минатото.


 На следната фотографија е хотелот Балкан изграден на почетокот од 20ти век, сопственост на Тодор Здравков или Тиро-Рогозинаро како што ние битолчани го знаеме. Во своите приземни простории имал и винарија и пивница. Се наоѓа на ул.Булевар 1ви Мај карши рибарниците.