Старите фотографии се најголеми сведоци на минатото, во старите фотографии човек можи длабоко да се замисли и да се врати повеќе од сто години назад во времето. Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и Битола во минатото.

На следните фотографии кои ни ги испрати Зоран Кардула можиме јасно да ги видиме како изгледале битолските пожарникари и возилата на тогашната противпожарна единица фотографирани послем Првата светска војна, меѓу кои бил и неговиот дедо Сократ Георгиу.