БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ денес со стара фотографија од времето кога пајтоните беа симбол на Битола и баш тие се полни со историја. Токму на нив тука се возеа најголемите султани и престолонаследници кои ја посетувале Битола меѓу кои и таткото на модерната Турција, Кемал Ататурк. Покрај нив истите биле многу користени од многубројните битолски конзули, славните битолски доктори со нив одеа на визита, како и побогатите жени на прошетка. Нивниот крај беше средината на 70тите години од минатиот век кога наголемо започнува доаѓањето на автомобилите во Битола…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here