Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и овие летни денови. Одмараме со прекрасните стари фотографии од Битола и Ви ја преставуваме како таа изгледала некогаш. На следната фотографија е преставен долниот дел на Широк Сокак, поточно десната страна на Буре кафе што некогаш се наоѓал познатиот хотел “Конституција” или “Ројал” покасно како што повеќето од вас го знаете. Целиот имот беше национализиран, објектот срушен и на негово место е изградена стамбена зграда, попозната меѓу нас како “зградата на ОЗНА или УДБА” на кој во тоа време им беа доделени становите…