БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ, понеделнички заедно со вас и Битола во минатото. На старата фотографија е познатата куќа во Битола која е симбол на една забранета љубов, која се наоѓа точно кај Епинал, куќата каде што живееше Елени Каринте…

Приказната  од крајот на 19 век, за неостварената љубов помеѓу убавата  битолчанка Елени Каринте и младиот Мустафа Кемал Ататурк, кои многумина ги нарекуваат балканските Ромео и Јулија,  денес станува незаобиколна  туристичка атракција во Битола.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here