БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ, денес заедно со вас, заедно во минатото на Битола. На денешната фотографија е преставен еден од многуте пазари во Битола и тоа Житни Пазар кој се наоѓаше на сегашното место од стоковната куќа Јавор и нејзиниот сегашен паркинг… Како што кажува и самото име тука на ова место најповеќе се вршела трговија и продажба на житните култури и тоа пченица, рж, јачмен, ориз, пченка и многу други…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here