БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ, заедно со вас и Битола во минатото. Разгледуваме фотографии стари и по околу 100 години. На следната фотографија е некогашниот почеток на нашиот Широк Сокак, делот од Пекмез пазар кој не постои повеќе и војник качен на коњ, како дел од  претходницата на француските војници кои на 19 Ноември пристигнаа во Битола…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here