Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ. Битола во минатото, Битола низ старите фотографии. Фотографијата е од локација карши сегашната Гимназија во Битола. “Кај Каваците” (тур. кavaklar- топола), “Кај тополите” покрај реката Драгор (од тополите имало ладовина од дебелата сенка), било омиленото место за пиење кафе на познатиот Мустафа Кемал Ататурк и неговите другари. Место кое доколку се возобнови би носело и дополнителни приходи и би било дел од културното наследство на нашиот град…