Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и понеделничката доза фотографии од Битола во минатото.

Овај понеделник ви претставуваме фотографија која датира од почетокот на 20 век пред изградбата на Офицерски во 1911 г. каде Битола е фотографирана од сегашното Тумбе Кафе.