Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. Денес е големиот празник св. Константин и Елена, името на некогашната и сегашна влашка црква, која била изградена во 1903 година, на местото каде сега се наоѓа Хотелот Епинал.

Откако била срушена со цел да се изгради хотелот, во 1969 година била повторно изградена во влашкото маало, на местото каде се наоѓа и денес. Нека ни е за многу години.

BITOLA TOUR GUIDE / ПРЕВЗЕМЕТЕ ТУКА _____________________________________________________________________________________

Линк со повеќе фотографии ТУКА

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here