Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. На следната фотографија е некогашниот изглед на Стоковната куќа на Славко Патчевич во која имаше од игла до локомотива и се наоѓаше веднаш од десната страна на Католичката Црква на Широк Сокак, некогашен кафе бар Џез.