БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ денес со екслузивно видео од Битола во минатото и тоа во почетокот од 30’тите од минатиот век. За првпат погледнете како изгледаше Битола, старата чаршија, битолчани, дуќанот на големиот трговец  Франко Челебон, тогашниот изглед на Еврејските гробишта, итн…

 Видеото е исечок од еден поголем дел добиен од Сара Ароесте, еврејката со битолско потекло и тоа конкретно свадбеното патување на Џулиан и Естер Арести во Солун и Битола… 

Уживајте и благодариме Сара!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here