Др. Никола Скантели роден во 1902 г. во Битола, познат офтамолог, хуманист и донатор…
Децата на Калирои (сестра на Никола) Вера и Живојин
Зои Самарина родена Скантели и некоја непозната машка особа
Никола Скантели заедно со Менелас (прв братучед)
Никола Скантели во болницата во Ниш
Др.Никола Скантели со неговите ќерки Марина и Билјана
Др.Скантели во Египет
Заедно со вработените од воената болница
Др.Скантели фотографиран на непозната локација во Битола
Др.Скантели со неговата жена и фамилија
Калирои Скантели Бошкович со нејзиниот син
Марина и Билјана фотографирани во паркот во Ниш
Фамилија Скантели
Др.Скантели со неговите ќерки Марина и Билјана
Мажот на Калирои Боривој Бошкович со нивниот син Живојин
Горд татко заедно со неговите ќерки
Пинелопи Скантели, мајка на Никола
Пред нивната куќа во Битола
Од испраќањето во пензија од Воената болница во Ниш
Во Воената болница во Ниш
Неговата дога, познатата “кучка” на Скантели
На прошетка во Охрид