Златко Неделковски е роден на 13.04.1960 во Битола, со боречки вештини започнува да се занимава од далечната 1971 година и тоа своите почетоци ги започнува со карате, за подоцна да продолжи да го следи концептот на џит кун до, кунг фу и кик бокс, основоположник за почетоците на кикбоксот во Македонија.

Со Миодраг Јотиќ, еден од основоположниците на Фул контакт и Кикбокс во СФРЈ

Фотографии од семејниот албум во неговиот меморијален профил.

Почивај во мир голем човеку.