БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола понеделнички…Заедно со Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ… Ја откриваме стара Битола, една заборавена и ТАБУ тема до пред неколку години.Стара Битола која најповеќе настрада од главните чиновници со нивните бесмислени идеи и многу динамит. На ист начин како од поробувачите,окупаторите така и од љубителите на стакло,безлични бетонски блокови и плоштади си заминаа Стари театри,пазари,куќи,храмови.

На сликата целосно демолирана синагога од заминувањето на Бугарската војска.Локација сегашен уред,Дом за народно здравје во Битола со поглед према Исак Џамија.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here