БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Добар ден битолчани. Денес една фотографија од стара Битола која најповеќе предизвикува полемика помеѓу битолчани. Ајде повелете заедно сите да ја разрешиме дилемата и да објасниме на Бабам Битола / Битола стари фотографии / Градот на Конзулите и Тера ТВ.

118

еден коментар

  1. Оваа фотографија од воздух го покажува Овчки пазар и Дрвен пазар.Првата џамија е Сунгур Чауш беј (урната 1956) Погоре десно е Исхак џамија, во средината е Саат кулата, а лево Јени џамија.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here