Другари, колеги, браќа денес морам да споделам една животна приказна на еден наш другар сограѓанин, пријател јас го нареков “тврдокорниот битолчанец“, дете кое судбината си поигра со неговиот живот, дете кое и покрај се 20 години ни докажува како треба храбро и чесно да се бориме во животот и со крената глава да чекориме низ битолските улици. Денес како и секое утро го пијам моето прво кафе во посета ми дојде тврдокорниот битолчанец и ми вели “Бате сакам да те прашам нешто, знам дека имаш големо срце”- за момент ме збуни го гледам право во неговите очи и ја гледам неговата милост душата ми се растрепери ми вели: “Бате поможи ми да собериме пари да си купам акомулатор за мојот точак да можам со среќа да си го вадам лебот да бидам среќен како некогаш. Шо да Ви кажам тој момент може само да се доживеј а не и да се прераскажи, светот ми се руши. Зато по втор пат во мојот живот ке побарам помош од вас, знам дека сум опкружен со луѓе со големи срца и треба да собериме смешни 320 еур за да му купиме два посебни акумулатори кои за жал кај нас ги нема мора да се донесат од странство. По тој повод со ваша помош ќе организирам хуманитарен натпревар во лов на пливка за датумот и место ќе Ви бидат соопштени во текот на идната недела, а кутијата за донација ке биде поставена усте утре во Рибо-Спорт Битола ги повикувам сите мои пријатели да се собериме утре да се договориме за натпреварот со почит.

Фб статус на Зоран Јосифовски