Центар за култура- Битола и 3Д Кино Битола ја поддржуваат акцијата “Не биди ѓубре, мети си со класнето“ и заедно со МЦФ MK ги наградуваат учениците од средното медицинско училиште Јован Калаузи со карти за филмот Боемска рапсодија.

Нека ова биде мал поттик за сите нас за повеќе да се грижиме за нашата животна средина.

Поканата за во недела на 24.03.2019 г. сеуште за сите важи. 10 часот позади Новиот Пазар во Битола.